ONTWERPEN AANLEVEREN

Aanleveringsspecificaties voor het ontwerp

Aanleveringsspecificaties voor het ontwerp
Om hoogwaardige opdrukken te produceren, is het van belang om correcte bestanden aan te leveren.
De beste kwaliteit verkrijgen we door het gebruik van vectorbestanden. Vectorbestanden zijn makkelijk aan te passen door ons in kleur/grootte en zijn te vergroten zonder kwaliteitsverlies, pixelbestanden hebben deze optie niet.
De ontwerper van het logo heeft normaal gesproken de vectorbestanden van jouw logo. (LET OP: vraag altijd om de lettertypes om te zetten in letterkrommen (engels “outlines”) zoals in het plaatje hiernaast. Misschien heb je de bestanden al op je computer staan; de bestanden eindigen op .EPS / .AI / .SVG en soms ook PDF.

Ontwerpen met hierin foto’s verwerkt kunnen ook aangeleverd worden als PNG-bestand, zorg dan dat er geen achtergrond in het bestand zit. Ook geen wit! Als resolutie heb je minimaal 150 DPI op ware grootte van de print nodig.

We kunnen je altijd helpen met het ontwerp maar wil je het perse zelf doen houdt dan bovenstaande tips.
Ook zien we dat veel kleine opdrachten zelf worden ontworpen in de gratis ontwerp website Canva mocht je dit hebben gedaan dan volstaat het meestal om het ontwerp daarna te delen (engels “sharen”) met ons. Zie het plaatje hiernaast.

Kleuren en Kleurcodes

Voor nauwkeurige kleurweergave adviseren wij het toevoegen van PMS kleurcodes. Mengkosten worden berekend voor speciale PMS-mengkleuren. Let op: exacte kleuren zijn alleen mogelijk bij inktdruk; bij flockdruk is alleen een benadering van kleuren mogelijk, behalve bij standaardkleuren.

Lettertypes en Fonts

Indien u gebruik maakt van specifieke lettertypen, verzoeken wij u deze mee te leveren of te mailen.

Door deze specificaties te volgen, zorgen we samen voor hoogwaardig drukwerk en minimaliseren we eventuele fouten in het proces.

LUKT HET NIET?

Niet erg! Wij helpen je graag met het maken van een ontwerp!

Bovenstaande zijn slechts richtlijnen om extra kosten te voorkomen. Heb je alleen een korrelig plaatje dan kunnen we de logo’s ook laten natekenen in vector.
De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de logo’s maar liggen gemiddeld tussen de 5-25 euro; Indien je de logo’s daarna nog voor eigen gebruik wilt ontvangen dan kost dit 22 euro extra.

We kunnen je altijd helpen met het ontwerp maar wil je het perse zelf doen houdt dan bovenstaande tips.