Wat is DTF printen?

Het DTF system is een redelijk nieuwe printtechniek. Met deze printers kunnen verschillende ondergronden gemakkelijk en snel worden bedrukt.

De term DTF staat voor Direct to Film. De printer print het ontwerp direct op een transparante film. Vervolgens wordt het overgedragen op de stof. Deze printers maken het mogelijk om designs in hoge resolutie en levendige kleuren te produceren op diverse ondergronden. Lees alles over de met behulp van DTF systemen te bedrukken materialen in ons artikel.

Duurzaamheid

Doordat er tijdens het drukproces met behulp van DTF printers minder water en energie noodzakelijk is, wordt het gezien als een meer duurzame manier van textiel bedrukking dan sublimatiedruk. Maar het DTF system produceert ook minder afval doordat er geen transferpapier nodig is.

Maar ook de print zelf is zeer duurzaam. Het is namelijk enorm slijtvast. Ze zijn waterbestendig en kunnen vele wasbeurten meegaan zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Dat wil zeggen dat de prints niet snel vervagen en lang hun intense kleuren behouden. De print zelf beschadigen ook niet snel, ze gaan heel lang mee.

Ten slotte heb ie ook bi de inkt keuze de mogelikheid om meer duurzame keuzes te maken. Zo zin er inkten beschikbaar op waterbasis. Deze hebben geen schadelike effecten op het milieu en op de mensen die het gaan dragen.

De transfers van de DTF printers van ons zijn volledig OEKO-TEX Standard 100 Class 1 gecertificeerd! Dit betekent dat zowel de PET film, de hotmelt poeder als de inkten vrij zin van stoffen die schadelijk kunnen zin voor de gezondheid en hierdoor zin ze ook veilig in te zetten voor onder andere babykleding. Neem eens een kijkje bij al onze DTF systemen.

 

Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op.